27 Lis 09, 04:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: od 22.01.2008 nasza rodzinka sie powiększyła Wink teraz jest nas czwórka Smiley
Dla zainteresowanych dokładna mapa Autostrady A1 (kliknij aby powiększyć):

Kliknij na mapkę aby poznać bardziej szegółową prognozę --->>

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: SHL'ka - Pierwsze 100 km/h  (Przeczytany 728 razy)
Krzysiek
Zycie nie je-bajka
Administrator
Mistrz Forum

Nasza pociecha :)

Zobacz profil WWW
« : 12 Maj 06, 13:53 »

Motocykl SHL M11 wyglada tak jak na zalaczniku i wazy 120kg Smiley
Mialem 11, moze 12 lat kiedy rodzicow nie bylo w domu a motor byl Grin
Jako ze juz wczesniej nim jezdzilem z tata za soba to wiedzialem co i jak.
Siedzac prawie na baku potrafilem dosiegnac pedalow, hamulca itp ale do ziemi mi jeszcze niezle brakowalo.
Problem stanowilo dla mnie sciagniecie go z nozek i doprowadzenie do bramy, za nia droga byla z gorki.  Korzystajac z uksztaltowania terenu wygramolilem sie na niego przekrecilem stacyjke i odepchnalem sie do przodu.
Moglem go uruchomic tylko na "zapych" bo starter mocno "odbijal".
Zasada jazdy na nim byla prosta: nie moglem sie zatrzymywac w czasie przejazdzki bo motor przygniotl by mnie. Postoj byl przewidziany dopiero w garazu.
Odpalil, ach co to byla za jazda bezdrozami, na zebach bylo coraz to wiecej muszek Grin wyskoczylem na droge asfaltowa i przekroczylem pierwszy raz sam 100 km/h, bylem zarodkiem pirata drogowego, tzw "dawcy".
Wszystko sie skonczylo dobrze, wyczyn udalo mi sie powtorzyc jeszcze raz. po drugim razie o moich przejazdzkach dowiedzial sie rodzic.. dal mi szlaban a motor sprzedal za apteczke i trojkat ostrzegawczy do wielkiego fiata. Kiedys na tym motorze wyladowal na kamiennym murze i siedzial pare lat na rencie (poszlo w krew). Od tego czasu jezdzilem tylko na wysluzonym komarku z silnikiem z kadeta Smiley max 60 km/h i to z gorki  Evil

Pomyslec ze wyrosl ze mnie taki pozadny czlowiek Wink (skromnie powiedzial )

Zalacznik pochodzi ze strony http://www.shlka.prv.pl/

* shl.jpg (100 KB, 640x480 - wyświetlony 38 razy.)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!