Witam wszystkich,
Jako, że mistrzostwa tuż tuż chciałbym poznać opinię forumowiczów kto wg ich opinii zostanie tegorocznym czempionem w nogę. Bukmacherzy jak i znawcy futbolu stawiają na Brazylię, zdrowy rozsądek podpowiada podobnie (no bo kto jest w stanie zatrzymać Ronaldinho, Kakę, Adriano i resztę??). Ja do zwycięstwa Canarinhos podchodzę z małą rezerwą a to dlatego, że ostatni raz Brazylii udało się wygrać turniej mistrzowski odbywający się na kontynencie europejskim w 1958 roku(odbywał się w Szwecji). Oczywiście Brazylia dominuje ostatnimi latami w kopaną, ale dla potwierdzenia mojej tezy przypomnę, że mistrzami w 2002 roku zostali grając w Korei i Japonii, w 1994 roku grając w USA (dla przeciwwagi: w 1998 r. przegrali finał z Francją, a 1990 roku odpadli już w 1/8 finału przegrywając z Argentyną).
Jeśli nie Brazylia to kto? Silnie prezentuje się na papierze reprezentacja Włoch, Hiszpanii, Francji (Zidane kończy karierę z reprezentacją więc będzie się chciał pokazać), Argentyny, Holandii (prowadzeni z powodzeniem przez Marco van Bastena). A może znowu będziemy mieli czarnego konia rozgrywek (tak jak na poprzednich Mistrzostwach Europy w 2004 ni stąd ni z owąd wygrała Grecja). Ja stawiam na którąś z europejskich drużyn (sercem zawsze byłem za Holandią, ale obawiam się, że znowu nie wytrzymają psychicznie).
Czekam na opinie

Pozdrawiam